Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Throwback Thursday: Dé ‘Moon’ van Randy

De Vikings willen de NFC North winnen. Daarvoor moeten ze zondag de Packers op Lambeau Field een poepie laten ruiken. Iets dat Randy Moss elf jaar geleden al eens letterlijk voor deed in de NFC Wild Card game destijds. Zijn moon-partij naar de ‘Cheeseheads’ kostte hem 10k.

Sorry, voor de volgers van deze rubriek. Voor de derde week op rij een terugblik met een wedstrijd van de Packers. Niet omdat het een uiting is van enige voorkeur, maar vooral omdat een historische ontmoeting een mooi verhaal heeft. Zo ook de NFC Wild Card wedstrijd op 9 januari 2005 toen de Vikings op bezoek gingen bij hun aartsrivalen. Het was in een tijd dat Brett Favre nog gewoon aan het roer stond bij de Green Bay Packers en Daunte Culpepper nog de onbetwiste aanvalsleider was in Minnesota.

In het reguliere seizoen hadden de Packers al twee keer gewonnen van hun paarse opponenten. Beide keren werd het 34-31 en ook beide keren maakte Ryan Longwell de beslissende fieldgoal in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. De opdracht voor de Vikings was duidelijk: laat het niet op de laatste seconde aankomen.

Vier, vier, vier
Een opdracht die de Vikings ter harte namen door binnen 9 minuten op een 17-0 voorsprong te komen. Daunte Culpepper gooide daarvoor onder meer touchdowns over 68 yards naar Moe Williams en over 20 yards naar Randy Moss. Met een fieldgoal en een touchdown pass van Brett Favre op Bubba Franks werd de achterstand weliswaar verkleind tot 10-17, maar het zou  niet de dag blijken te zijn van de legendarische #4 van de Packers. Favre gooide in totaal slechts één touchdown en zag vier van zijn passes onderschept worden. Een rating van 55,4 was een voorbode dat hij wellicht liever paars zou dragen in de toekomst.

Daunte Culpepper zorgde dat ‘zijn vier’ aan de goede kant van de statistieken stond. Hij gooide namlijk vier zespunters. De derde nog voor de rust op Nate Burleson voordat de vierde in het vierde kwart over 34 yards andermaal verdween in de handen van Randy Moss. Het bepaalde de eindstand op 31-17 (Davenport noteerde in de aanval hiervoor nog een rushing touchdown, red.). Geen fieldgoal van Ryan Longwell die nog roet in het eten kon gooien. Voor Randy Moss, met zijn inmense afro, het moment om te doen alsof hij naar het publiek ‘moonde’ bij de goalpost. Het kostte hem achteraf 10.000 dollar boete, waar Brett Favre het hoofdschuddend gadesloeg.

Het bleek achteraf overigens de laatste touchdown van Randy Moss in dienst van de Vikings.

Tien uit twaalf
De Vikings en Packers zijn al geplaatst voor de playoffs, maar moeten bepalen we thuis mag spelen tijdens de Wildcard Game van volgende week. De Vikings moeten dan breken met het recente verleden. Van de laatste twaalf ontmoetingen tussen de divisiegenoten wonnen de Packers er namelijk tien en werd er één keer gelijkgespeeld. De Vikings kunnen deze keer bogen op een winning streak, waar Green Bay nog altijd de wonden likt van de inmaakpartij die het vorige week te verwerken kreeg in Phoenix tegen de Cardinals.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *