Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Door iedereen gewild: Adam Gase

Met de aankomende ontslaggolf van hoofdcoaches is de vraag waar de zoektocht van al die teams gaat starten. Het antwoord is simpel: Adam Gase. De offensive coordinator van de Bears is ‘by far’ de populairste target om ergens als hoofdcoach aan de slag te gaan.

Als toenmalige offensive coordinator bij de Denver Broncos was Adam Gase vorig jaar al een voorname gegadigde voor een positie als hoofdcoach. Hij slaagde er echter niet in een contract te tekenen met dezelfde Broncos of de 49ers. Mogelijk speelde mee dat men dacht dat het aanvallende succes van Denver eerder te danken was aan Peyton Manning.

Gase volgde als offensive coordinator John Fox die hoofdcoach werd bij de Bears. Het afgelopen seizoen rekende de 37-jarige offensieve strateeg af met zijn critici. Voor het eerst zonder Gase bij de Broncos was Peyton Manning in 2015 geen schim van zijn Hall of Fame-waardige carrière. Bovendien wist Adam Gase Bears’ quarterback Jay Cutler te inspireren tot een van diens beste seizoenen.

En vergeet niet dat Adam Gase ook de man was die Tim Tebow wel succesvol wist neer te zetten in Denver. Hij toonde daarin zijn flexibiliteit door tijdens het seizoen een compleet nieuwe playbook te maken in 2011, welke aansloot op de kwaliteiten van diens protegé. Iets wat onder meer winst opleverde in de Wildcard Playoff game tegen de Steelers.

Beste match gezocht
Een jaartje langer als offensive coordinator heeft de marktwaarde van Adam Gase lekker doen stijgen. De teams zullen elkaar de tent uit vechten om zijn hand. Gase zal er goed aan doen voor zichzelf de beste quarterback-match te zoeken. De Dolphins met Tannehill en de Titans met Mariota lijken dan de beste papieren te hebben.

En overigens fijn dat de Chicago Bears geen playoffs spelen… dat scheelt weer een paar weken wachten voordat gesprekken kunnen beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *