Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chuck Pagano verlengt contract in Indianapolis

Tegen alle verwachtingen in blijft hoofdcoach Chuck Pagano aan het roer staan bij de Indianapolis Colts. Hij kreeg een nieuw vierjarig contract geboden, terwijl zowat de hele media dacht dat hij vandaag op straat zou staan. Eigenaar Jim Irsay leek voor het seizoen een Super Bowl te eisen. Toen doorheen het seizoen ook nog reports opdoken van de moeilijke relatie tussen Pagano en GM Ryan Grigson, leek het einde in zicht voor de head coach. Irsays beslissing mag dan ook een verrassing genoemd worden nu de Colts langs de zijlijn moeten toekijken in januari.

General manager Grigson krijgt overigens ook zijn c4 niet aangeboden. De machtstrijd binnen de Colts lijkt dus geen duidelijke winnaar te hebben gehad. Op voorwaarde dat er natuurlijk ooit een machtstrijd is geweest, iets dat alle partijen doorheen het seizoen hebben ontkend. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat er geen basis is geweest voor de verschillende geruchten over de problemen in Indy. Wat er ook van moge zijn, de twee mannen zijn nu contractueel aan elkaar verbonden.

Pagano’s nieuwe contract betekent in ieder geval dat de meest attractieve job voor toekomstige head coaches niet vrijkomt tegen alle verwachtingen in. Pagano krijgt nu minstens nog één seizoen de kans om met een fitte Andrew Luck, alsnog de verwachtingen van Irsay in te lossen. De kans lijkt klein dat hij zich nog zo’n rotseizoen kan veroorloven, de kans lijkt namelijk klein dat Irsay geen verandering heeft overwogen gezien de verwarring de voorbije dagen en de opluchting bij Pagano.

De beslissing van Irsay verleidde Pagano tot een opvallende uitspraak voor iemand die kanker overwon.

“This is absolutely the best day of my life.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *