Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gevecht om first overall pick Tennessee Titans

Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn, moet tight end Delanie Walker van de Tennessee Titans gedacht hebben. Vier dagen nadat zijn Titans ‘On the Clock’ zijn gekomen na alweer een nederlaag tegen de Indianapolis Colts, heeft de voormalige 49er zich uitgelaten over de first overall pick van de Tennesee Titans in de draft van 2016. Tekst: Nigel van den Berg.

Bijna vijf maanden voor de start van de Draft heeft Walker zijn superieuren laten weten dat hij het onverstandig zou vinden als zij hun eerste pick besteden aan (alweer) een Offensive lineman. Dit terwijl de Titans leading zijn in het opgeven van sacks, en 25ste in rushing yards afgelopen seizoen.

In een wekelijks item van teamgenoot Jason McCourty gaf Walker aan dat hij het niet ziet zitten om met een nóg jongere O-line te spelen dan hij dit seizoen al heeft moeten doen. Walker speelde de laatste wedstrijden met rookies Spain & Gallick en met tweedejaars Taylor Lewan en derdejaars Chance Warmack. Nog een rookie erbij wordt Walker te gortig.

De 31-jarige tight end stelt voor om een jongen die minimaal acht jaar in de league speelt toe te voegen aan de lijn. Als het aan Walker ligt leveren de Titans daar zelfs een draftpick voor in. Of dit werkelijk tot een meningsverschil zal leiden in Tennessee is nog maar de vraag, maar (interim) Head Coach Mularkey heeft meermaals verklaard dat de Titans moeten gaan kijken naar wat de komende draft te bieden heeft qua O-line.

Walker voegde om zijn statement kracht bij te zetten er aan toe dat Marcus Mariota waarschijnlijk ook niet op nog een rookie zit te wachten.

Dat een hoge draftpick in Tennessee voor wat teleurstelling kan zorgen bij spelers, lieten Kendall Wright en Justin Hunter vorig jaar al merken bij de selectie van Mariota.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *