Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Calvin Johnson overweegt de NFL vaarwel te zeggen

Detroit Lions wide receiver Calvin Johnson lanceerde vandaag een persbericht met een opvallende boodschap.

“Like many players at this stage of their career, I am currently evaluating options for my future, I would expect to have a decision regarding this matter in the not-too-distant future.”

Indien Megatron het echt voor bekeken houdt na negen seizoenen in de NFL, verliezen de Lions al hun tweede icoon op zijn 30ste. In 1998 liet running back Barry Sanders de NFL ook voor wat het was na 10 seizoenen. In Motor City zullen ze van harte hopen dat hun ster zich nog bedenkt.

Terry Foster, een media-figuur in Detroit, meldde dinsdag al dat Megatron het vroegtijdig voor bekeken zou kunnen houden. Na de wedstrijd tegen Chicago hield hij de bal van zijn 83ste touchdown bij, een teken aan de wand. De geruchten over de toekomst van de dertigjarige receiver duiken al heel het seizoen hier en daar op. Johnson had niet zijn beste seizoen met maar iets meer dan 1000 yards en amper twee 100-yard wedstrijden. Na een aantal jaren gesukkeld te hebben met verschillende blessures liet een ex-teammaat zich al ontvallen dat hij denkt dat Johnson gewoon “beat-up” is.

Drie jaar na zijn recordseizoen in 2012 met 1964 yards, was zijn toekomst in Detroit hoe dan ook onzeker met een caphit van $24 miljoen. Dat hij ongeveer elke franchiserecord voor een wide receiver in handen heeft, doet hierin weinig ter zake.

Zoals een ex-Lions speler zei tegen Foster:

“Playing in this city takes all the love out of the game.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *