Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Buccaneers ontslaan head coach Lovie Smith

Het seizoen is voorbij en het is tijd voor de teams om te denken aan volgend seizoen. Na het ontslag van Pettine, Tom Coughlin en vele andere (head)coaches gaat ook Lovie Smith van de Buccaneers voor de bijl.

Hoewel zijn overall record in twee seizoen inderdaad niet om aan te zien is (8-24) is het nogal onduidelijk waarom de Tampa Bay Buccaneers ineens nu beslissen om Smith te ontslaan. In 2014 erfde hij immers een football team met een ongelooflijk slecht roster. Dit resulteerde in de 1st overall pick en de selectie van Jameis Winston in de 2015 NFL draft.

Dit jaar zou ook duidelijk een jaar zijn waarin de ploeg zou moeten bouwen naar de toekomst toe. Na een duidelijke verbetering naar vorig jaar toe (6-10 ipv 2-14) werd er dus verwacht dat Lovie Smith nog wat tijd ging krijgen om te bewijzen wat hij kon doen. De front office besloot daar echter anders over en gaf hem alsnog zijn c4.

Wie Smith zal vervangen is nog niet duidelijk. Een van de kanshebbers is Bears offensive Coordinator Adam Gase, hij heeft een neus voor jonge quarterbacks te ontwikkelen. Of hij echter zijn kansen wil wagen in een team dat zijn vorige twee head coaches al na 2 seizoenen ontsloeg is nog maar de vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *