Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Een dure nederlaag voor Green Bay

Afgelopen zondag verloren de Green Bay Packers van de Minnesota Vikings. Dat er een hoop op het spel staat tijdens deze rivalenstrijd is elke Football fan bekend. Vorig jaar koos de USA Today deze wedstrijd nog als de ultieme rivalenwedstrijd. Tenminste, voor de Vikings dan. Desalniettemin is het een van de grotere wedstrijden van het jaar voor de Cheeseheads en na de 20-13 verloren wedstrijd van de laatste speelronde kwam daar nog een schepje boven op.

Naast het aspect van de rivaliteit, stond er voor de Packers ook home-field advantage voor de komende wild card ronde op het spel, maar deze ging aan de Packers’ neus voorbij. Thuisvoordeel is volgens Sportingcharts.com in de NFL de eerste stap naar de overwinning en vooral voor de Packers. Sinds 1990 (Tot maart 2015) wonnen 59% van de thuisploegen hun wedstrijden, maar in dit percentage zitten ook de thuiswedstrijden van de mindere goden uit de NFL verwerkt. Uitgerekend de Packers hebben het beste record in gewonnen thuiswedstrijden in de NFL. De mannen uit Green Bay wonnen 127 van hun 176 thuiswedstrijden, wat neerkomt op 72%.

Hoewel de wedstrijd voor de Vikings dé wedstrijd van het jaar is, zullen de meeste Packers fans de Chicago Bears aanwijzen als hun aartsrivaal en dat kan nog een factor zijn geweest in de overwinning van de Noormannen. Toch was er zondag voor de Packers nog genoeg motivatie; geld. Volgens de Green Bay Post-Gazette kostte de nederlaag, en daarmee het verlies van nog een wedstrijd op Lambeau field, de ondernemers uit de omgeving van Green Bay een flinke som. De lokale krant schat de omzet die de stad zal mislopen tijdens de eerste play-off ronde op ongeveer 14 miljoen dollar. Hierdoor zal Mike McCarthy niet de enige zijn die teleurgesteld was in zijn mannen afgelopen zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *