Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lange avond voor de Houston Texans

De wildcard wedstrijd van de Houston Texans en de Kansas City Chiefs is er een geworden die men in Houston graag zo snel mogelijk wilt vergeten. De Texans verloren met 00-30 van de Chiefs, maar wie denkt dat de malaise bij de Texans begon bij de kick-off heeft het mis.

Al een uur voor de kick-off zou het hebben gedonderd in de Texans’ kleedkamer door niemand minder dan Jadaveon Clowney. Clowney kreeg voor de wedstrijd te horen dat hij niet zou spelen in de play-off wedstrijd en stormde vervolgens woedend het stadion uit. Waarschijnlijk zal zijn naam hierdoor de komende week nog wel een paar keer vallen in de analyses van deze wedstrijd, maar door zijn actie bleef de afgang hem wel bespaard.

Die afgang begon al toen de Texans de kick-off verrichtte en Davis deze in een keer terug rende naar de Texans’ endzone. De 106 yards lange return was een clubrecord bij de Chiefs. De drive daaropvolgend leken de Texans onder leiding van Brian Hoyer al weinig potten kunnen breken, maar tijdens de drives daarna begon de teloorgang voor de Texans pas echt. Die drive werd abrupt tot een einde gebracht door een interception van Eric Berry, waarna Alex Smith de bal direct weer teruggaf door een interception te gooien op Brian Cushings.

Even leek het erop dat het geluk wat aan de zijde kwam van de Texans, maar daar wist Brian Hoyer eigenhandig een stokje voor te steken. Hoyer liet de bal letterlijk uit zijn handen glippen onder druk van de D-line van de Chiefs, wat leidde tot een fumble die opgepikt werd door de Chiefs. Hieruit scoorde de Chiefs met een Field goal de 00-10. Voor Hoyer moest de gifbeker echter helemaal leeg en Hoyer gooide in totaal drie interceptions uit zes drives voor de rust, een daarvan was een geforceerde bal op 3 yards afstand van de Chiefs endzone.

De Chiefs stoomde ondertussen door onder leiding van een ijzersterke Alex Smith die van de 22 pogingen er 17 keer in slaagde om zijn receivers in stelling te brengen en tussendoor ook nog goed was voor 27 yards over de grond. De defense van de Texans was totaal niet in staat om de Chiefs echt pijn te doen en om hun scoringsdrift te voorkomen. Opvallend was daarbij de bijna ontzichtbare J.J. Watt, die in de wedstrijd niet verder kwam dan een assist tackle. Chiefs hoofdcoach Reid vond de ideale formule om Watt uit de wedstrijd te houden en daarmee de totale Texans defense te ontwrichten. Desalniettemin viel de achterstand bij rust mee voor de Texans omdat de Chiefs niet meer dan 00-13 op het bord wisten te krijgen

J.J. Watt moest halverwege het derde kwart het veld verlaten met een blessure. Hoewel het vreemd is om de angst van menig quarterback zo van het veld te zien strompelen, was het vreemdst nog wel dat Jeremy Maclin van de Chiefs op exact dezelfde play geblesseerd raakte aan zijn knie. Bij Maclin was vrij snel bekend dat hij niet meer terug zou keren in de wedstrijd en dat nieuws kwam hard aan bij de ster receiver. Hij verliet met tranen op zijn wangen het veld.

Ondanks het verlies ging de wedstrijd door zoals hij daarvoor eigenlijk ook al was. Hoyer gooide nog een keer naar de verkeerde kleur, terwijl de Chiefs nog door Ware en door Conley in de endzone kwamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *