Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Green Bay stoot door naar de volgende ronde

Gisterenavond wonnen de Green Bay Packers hun Wild-Card wedstrijd in Washington D.C. tegen de Redskins. Met een eindscore van 35-18 lijkt Green Bay met een vintage Rodgers helemaal terug. De score is echter niet volledig representatief voor het wedstrijd verloop. Tijdens de rust stond het immers nog maar 17-11 in het voordeel van de Packers.

Een eerste helft gedomineerd door de wind

De Redskins begonnen sterk aan de eerste helft. Ze openden de score met een safety. Rookie Preston Smith bullrushed left tackle Tretter en kan Aaron Rodgers tackelen in zijn eigen endzone. Na de free kick marcheren de Redskins het veld af en wordt Desean Jackson op de half yard line gestopt. Na drie downs die niets opleveren trapt Washington een fieldgoal en komen ze zo 5 punten op voorsprong.

Drie drives later gooit Kirk Cousins een touchdown naar de geweldig spelende Ed Reed en brengt zo de Redskins op een score van 0-11. Op de volgende drive beslist Aaron Rodgers dat het tijd is om te beginnen spelen. Met een drive van 75 yards scoren de Green Bay Packers de aansluitingstreffer en brengen zo de score op 7-11.

In het tweede kwart trekt Green Bay het laken dan volledig naar zich toe. Met een fielgoal van Mason Crosby en nog een touchdown van Rodgers, deze keer naar Davante Adams nemen de Packers de leiding, 17-11. Beide teams lijken in de quarter waar ze de wind mee hebben te domineren.

De Redskins zakken weg

Net zoals in de eerste helft komen de Redskins sterk uit de kleedkamer. In hun eerste drive, nadat Cousins een 4th down omzet scoren ze opnieuw. Ook deze keer is het Kirk Cousins die scoort. Hij houdt de bal zelf en wandelt zo de end-zone in voor 6 punten. Met deze touchdown neemt Washington opnieuw de leiding.

Na deze sterke openingsprestatie gaat het echter alleen nog maar bergaf voor de Redskins. De Green Bay Packers scoren twee opeenvolgende touchdowns. Na een run van Eddie Lacy voor 30 yards krijgt running back James Starkes de bal en hij scoort voor de Packers. Na een punt van Washington is het recept hetzelfde maar wisselen de protagonisten van plaats. Nu is het Starks die met een run van 22 yards de touchdown op een presenteerblaadje aanbiedt aan Lacy. Aaron Rodgers zet de two point conversion om met een pass naar Jared Abbrederis en Green Bay leidt met 32-17.

De Redskins krijgen geen drive meer opgezet en als Clay Matthews dan ook nog eens Kirk Cousins tegen de grond werkt met de hulp van Nick Perry is het hek helemaal van de dam. Green Bay heeft duidelijk de mentale strijd gewonnen. Laat in het vierde kwart zet Mason Crosby de puntjes op de i met zijn tweede fieldgoal van de wedstrijd. De eindscore ligt vast. De Green Bay Packers winnen met 35-17 en mogen volgende week op bezoek bij de Arizona Cardinals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *