Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Injury roundup: wie raakt er (niet) fit?

De Chiefs, Steelers, Seahawks en Packers mogen na de wedstrijden in het wildcard weekend nog een weekje aan hun seizoen breien. De Chiefs en zeker de Steelers kwamen echter niet ongehavend uit de strijd. Terwijl de Patriots dan weer wat sleutelfiguren opnieuw kunnen verwelkomen. De belangrijkste blessures met het oog op de divisional round.

De bitsige wedstrijd tussen de Cincinnati Bengals en de Pittsburgh Steelers eiste zijn tol aan beide kanten. Met de wedstrijd tegen de Denver Broncos in het vooruitzicht, kan dit vooral de Steelers wel eens zuur opbreken. Wide receiver Antonio Brown werd uitgeteld door de illegale hit van linebacker Vontaze Burfict op het einde van de wedstrijd. 15 broodnodige yards erbij voor de Steelers, maar de avond zat er wel op voor Brown. De receiver zit in het ‘concussion protocol’ en moet dus door dokters vrijgegeven worden. Zijn status blijft voorlopig onduidelijk, maar al na één week terugkeren van een hersenschudding gebeurt niet meer al te vaak.

Ook Big Ben Roethlisberger liep averij op na een sack van diezelfde Burfict. Hij landde ongemakkelijk op zijn schouder en moest een tijdje langs de zijlijn toekijken. Hij keerde uiteindelijk terug voor de game winning drive, maar was duidelijk wat kracht kwijt en kon de bal niet meer diep gooien. Hij is voorlopig day-to-day met een kneuzing. Roethlisberger zou van plan zijn om te spelen. Met een halve arm en zonder Brown, zou dat wel eens erg veel pijn kunnen doen tegen de verstikkende verdediging van de Broncos. Ook Deangelo Williams is hoogst twijfelachtig na zijn voetblessure in week 17, al wilden de Steelers nog niet uitsluiten dat hij zou spelen.

Kansas City Chiefs verloor ook zijn ster wide receiver in de wedstrijd tegen de Texans. Jeremy Maclin moest al tijdens de wedstrijd afgevoerd worden, er werd gevreesd voor een gescheurde ACL. Zo ver kwam het uiteindelijk niet, Maclin sukkelt met een high ankle sprain en zou komend weekend kunnen spelen. Het spreekt voor zich dat hij echter geen 100% zal zijn.

Een weekje rust heeft de Broncos, Panthers en de zwaar gehavende Patriots goed gedaan. Panthers running back Jonathan Stewart en Broncos pass rusher Demarcus Ware keerden allebei terug op training en zouden fit geraken. In New England kwam dan weer het nieuws naar buiten dat linebacker Dont’a Hightower (gekneusde MCL) en Julian Edelman (gebroken voet) weer fit zijn en zullen spelen dit weekend. Ook Tom Brady leek niet te veel last te ondervinden van de gekneusde enkel die hij overhield aan de wedstrijd tegen de Dolphins. Defensive end Chandler Jones en tackle Sebastian Vollmer zouden dan weer kunnen spelen dit weekend, al zijn ze voorlopig nog twijfelachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *