Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Carson Palmer wint eerste playoff duel

Carson Palmer heeft zijn eerste playoff overwinning binnen. En hoe. Zijn ploeg Arizona Cardinals won de Divisional Playoffs na een waanzinnige wedstrijd tegen Green Bay Packers.


De thuisploeg dacht de wedstrijd met een 20-13 voorsprong op slot te hebben gegooid, totdat Packers Aaron Rodgers tot aan twee keer toe wide receiver Janis wist te vinden met een Hail Mary pass. Arizona was in de overtime periode echter gedecideerd: twee mooie plays van Larry Fitzgerald brachten de Cardinals een stap verder in de playoffs.

De Cardinals namen met minder dan een minuut te gaan de leiding. Michael Floyd kreeg een godsgeschenk in handen, nadat quarterback Carson Palmer de bal richting een andere receiver had afgevuurd. De bal kaatste echter dankzij een Packers’ arm hoog de lucht in, waar Floyd de bal een meter of vijf verder dankbaar ontving. Het was een opluchting voor Carson Palmer, die even daarvoor al een domme onderschepping in de vijandige endzone had gegooid.

Door de late Hail Mary reception van Green Bay, leek het playoff spook Palmer weer te achterhalen. Palmer won nog nooit een wedstrijd in het naseizoen, na twee eerdere pogingen met de Cincinnati Bengals. Fitzgerald zorgde echter op de eerste play van overtime voor wat opluchting bij zijn quarterback. Een 75-yard pass strandde een metertje van de bevrijdende touchdown, die Fitzgerald daarna op een pitch play zelf mocht overbruggen.

Arizona zit vanavond gespannen voor de tv. De wedstrijd tussen Carolina Panthers en Seattle Seahawks vanavond beslist het lot voor de woestijnstad. Als Carolina wint reist Arizona naar Charlotte. Als Seattle wint, mag Arizona het playoff feest thuis vervolgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *