Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Eredivisie krijgt toch 8 wedstrijden

Het lijkt erop dat de teams uit de AFBN Eredivisie dit seizoen toch acht keer in actie mogen komen. Dit is gisteren besloten tijdens de spoed-ALV, die onder leiding van 010 Trojans (en onder lichte druk van Arnhem Falcons) werd uitgeroepen.

Het AFBN-bestuur kon deze beslissing nemen, omdat het aantal inschrijvingen voor de referee clinics in de lift zit. Maar liefst 25 aspirant-scheidsrechters hebben zich inmiddels aangemeld, waardoor de scheidsrechterscommissie een positief signaal afgaf richting de programmamakers.

In dit positief sein zit wel een risico opgesloten. Van de 25 cursisten moeten zich er minimaal 10 converteren tot zebra, omdat anders wedstrijduitval dreigt.

Het nieuwe seizoenschema wordt volgens insiders volgende week maandag gepresenteerd. In het nieuwe schema is ruimte opgenomen voor de Maastricht Wildcats, die de plaats overnemen van Den Haag Raiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *