Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Carolina Panthers stomen door naar Super Bowl

Cam Newton en zijn Carolina Panthers mogen naar de Super Bowl, nadat ze de Arizona Cardinals in alle fasen van het spel domineerden. De eindstad las 49-15 na een wedstrijd die op geen enkel moment spanning bracht. Cardinals quarterback Carson Palmer implodeerde met zes turnovers, vier interceptions en twee verloren fumbles, en zag zijn n°2 scoring offense tijdens het reguliere seizoen geen antwoord vinden op het spel van Luke Kuechly en co. Cam Newton speelde daarentegen als een toekomstige MVP met vier total touchdowns, waarvan twee over de grond.

Palmer zal de komende dagen een groot deel van de schuld over zich heen krijgen, voor een deel terecht, maar de Cardinals vielen als team helemaal uit elkaar. De Panthers zaten heel de avond in het gezicht van Palmer en zijn receivers, terwijl zijn verdediging big plays bleef weggeven en zelfs Patrick Peterson een punt pardoes liet vallen. Dit neemt echter niets weg van de prestatie van Carolina, zij haalden na een 17-0 voorsprong nooit de voet van het gaspedaal. De Panthers hadden hun les geleerd nadat ze vorige week bijna een voorsprong van 31 punten uit handen gaven, dat gevaar was nu nooit aanwezig.

De Panthers schoten opnieuw sterk uit de startblokken. Zo onderstreepten ze nog maar eens, dat de offense van Cam Newton net zo sterk is als de gelauwerde verdediging. Na een vroege field goal, maakte wide receiver Ted Ginn er na een end around 10-0 van. Niet veel later gooide Newton diep naar Corey Brown, die een tackle ontweek en een 86-yard touchdown scoorde. Bij een achterstand van 17-0 verschenen de Cardinals eindelijk op de helft van de Panthers. De hoop van Cardinals fans was echter van korte duur, DT Kawann Short sloeg de bal uit de hand van Palmer en ze konden weer helemaal opnieuw beginnen.

David Johnson, met voorsprong de meest gevaarlijke Cardinal, kon er nog 17-7 van maken na een korte run. Touchdowns van Cam Newton voor en na de rust, braken de veer echter helemaal bij de Cardinals. Palmer werd nog wat roekelozer met de bal, waardoor Panthers wide receiver Devin Funchess ook nog een touchdown kon meepikken en ster linebacker Luke Kuechly zijn dominantie onderstreepte met een pick-six. Een 21-yard touchdown van Cardinals tight end Darren Fells was niet meer dan een voetnoot.

Carolina mag na deze winst in de NFC Championship game, naar zijn tweede Super Bowl in de geschiedenis van de franchise. Twaalf jaar geleden verloren ze van Tom Brady en de New England Patriots. Slagen ze erin om als grote favoriet, Peyton Manning een tweede Super Bowl te ontnemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *