Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Denver Broncos naar Super Bowl 50

Peyton Manning krijgt nog een laatste ‘crack’ op een Super Bowl-ring. Zijn ploeg Denver Broncos overleefde zondagnacht een thriller tegen de New England Patriots: 20-18. New England leek de wedstrijd met minder dan 20 seconden gelijk te trekken, maar een two point conversion werd onderschept in de endzone.

Patriots quarterback Tom Brady bracht zijn team in de laatste minuut van de wedstrijd dichtbij een overwinning met een mooie touchdown pass op Rob Gronkowski. Even daarvoor had de ploeg al een 4th-and-10 poging overleefd, eveneens dankzij een grandioze catch van de favoriete tight end. De defensie van de Broncos rechtte echter tijdens de laatste play de rug, zoals ze de hele wedstrijd hadden gedaan.

De Denver Broncos leken tijdens de wedstrijd zowel op offense als op defense te domineren. Tom Brady zag zijn eerste drie aanvallen vervangen worden door het punting team. Het was niet totdat coach Bill Belichick een slimme challenge aanvroeg, dat de Patriots de bal aan het einde van het eerste kwart in handen gedrukt kregen. Een backwards pass van Manning werd opgepakt door de defensie van New England en running back Steven Jackson mocht drie plays later cashen. De gelijke stand werd echter niet bereikt, omdat kicker Gostkowski de extra punt miste — pas de tweede uit zijn hele loopbaan. Het bleek de meest dure misser van de avond.

Daarvoor had Peyton Manning de wedstrijd geopend met een 84-yard drive, die voornamelijk uit passes bestond. Hij bekroonde deze met een 21-yard scoringspass. Het was pas de tweede touchdown pass van Manning in eigen huis dit seizoen en dat liet zien dat de oude rot in het vak zich in zijn sas voelde.

De Denver Broncos verdediging had de hele wedstrijd het betere van het spel. Quarterback Tom Brady werd twee keer onderschept en een van die onderscheppingen leidde tot de tweede touchdown pass van Manning richting Owen Daniel.

Hierna wisselden de formaties fieldgoals af en ontstond er een mooi gevecht om veldpositie. Hierbij werden beide quarterbacks belaagd, alhoewel Tom Brady daar het meeste last van had. Elke play weer werd er aan zijn benen gezaagd. Er ontspon zich een mooi kat-en-muis-spel, waarbij Brady uiteindelijk de muis bleek.

Zijn laatste beslissende pass raakte geen doel. Tot groot genoegen van Peyton Manning, die na een veroverde onside kick opgelucht adem kon halen en zich voor mag bereiden op een revanche van de verloren finale van twee seizoenen geleden.

Wil jij de Super Bowl zien met andere American football-fans, terwijl cheerleaders je behagen en je jezelf vol eet aan hamburgers en hotdogs? Kom dan naar de jaarlijkse Super Bowl Party in Hard Rock Cafe Amsterdam. Bestel hier je kaarten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *