Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

“OJ Simpson lijdt aan CTE”

Dr. Bennet Omalu, de trauma-specialist die een hoofdrol speelt in de film ‘Concussion’, wil zijn medische licentie erom verwedden dat OJ Simpson aan de hersenaanduiding CTE lijdt.

De medische aandoening CTE ontstaat na vele botsingen waar het hoofd bij betrokken is. Het is teruggevonden bij veel voormalig American football-spelers en leidt tot depressies, zelfmoordneigingen, maar ook impulsiviteit, criminaliteit en mood swings. Het is teruggevonden in hersenweefsel van veel overleden footballspelers, waaronder bijvoorbeeld Hall of Fame linebacker Junior Seau.

Simpson is sinds 1985 lid van de NFL Hall of Fame, na een loopbaan die hem langs de Buffalo Bills en de San Francisco 49ers bracht. Simpson was de eerste speler die meer dan 2000 yards in een seizoen bij elkaar sprokkelde. In totaal kwam hij elf seizoenen in actie.

Sinds het beeindigen van zijn loopbaan is het erg rap bergafwaarts gegaan met OJ Simpson, met als triest dieptepunt de centrale rol in de moord op zijn ex-vrouw Nicole Simpson en haar vriend Ron Goldman. Alhoewel Simpson in een veelbesproken strafrechterlijke zaak werd vrijgesproken, moest hij een jaar later diep in de buidel, nadat aanklachten in een civiele rechtszaak wel gehonoreerd werden.

In 2007 werd OJ Simpson tot 33 jaar gevangenisstraf veroordeeld, vanwege zijn aandeel in een overval en kidnapping.

Omalu waarschuwt nogmaals het publiek wat voor impact football heeft: “Football kan ons leven beinvloeden. Alleen maar omdat wij verslaafd zijn aan het spel, lijken wij categorisch onze ogen te sluiten voor deze waarheid.”

Volgens Omalu kan hij ondermeer CTE aflezen aan de hoofdomvang van Simpson. Peyton Manning is dus gewaarschuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *