Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Shiloh Keo in Super Bowl dankzij Twitter

Shiloh Keo was, in iedergeval tot voor enkele weken geleden, niet een naam die bij elke football fan een belletje deed rinkelen. Laat staan dat men had gedacht dat hij zijn opwachting zou maken tijdens de komende Super Bowl. Maar dit is wel het geval. Enkele maanden geleden zat Keo nog zonder werk, maar komende week zal hij zijn opwachting maken in San Francisco. Dankzij Twitter.

Keo is inmiddels 28 en was vorig jaar lid van het trainingsteam van de Cincinnati Bengals, maar hier werd hij in februari vorig jaar ontslagen. Daarvoor speelde hij van 2011 tot 2013 voor de Houston Texans en juist in deze periode ligt de basis van Keo’s opwachting in de Super Bowl. De huidige defensive coordinator van de Broncos, Wade Phillips, was van 2011 tot 2013 de defensive coordinator en interim headcoach voor de Texanen en kent daardoor de 28-jarige safety als geen ander.

In december, toen Keo thuis op de bank zat, pikte Phillips een andere safety op, Josh Bush. Keo besloot daarop dat hij niets te verliezen had en twitterde naar Phillips: “Didn’t want to pick me up, huh?” en zo kwam het contact tot stand. Phillips reageerde met de strekking dat Bush het systeem kende, maar op de hoogte was van de kwaliteiten van Keo. Niet meer dan een week later werd Christian Ponder op straat gezet en werd Keo binnengehaald. Het bleek een gouden zet.

Hoewel Shiloh Keo in zijn eerste game tegen de Oakland Raiders vergat om de tight end te dekken wie de game winning touchdown scoorde, maakte hij twee weken later impact door tegen de Chargers een interception te maken. De interception van Keo stelde het thuisvoordeel in de playoffs vast en poetste daarmee zijn eerdere misser weg. Wellicht nog veel belangrijker voor het team was de actie in de AFC championship game, waarbij de twitterende safety de onside kick van de Patriots ving, waardoor het voor Brady onmogelijk was om nog een keer te scoren.

Al met al maakt het Keo geen starting safety voor de Denver Broncos, maar leveren zowel zijn interception als de onside kick recovery een ontzettend belangrijke bijdrage aan de road to the Super Bowl. Het bizarre verhaal dat hij via Twitter in beeld kwam bij de Broncos maakt zijn trip naar de Super Bowl nog uitzonderlijker. Keo onderschreef dat met de woorden: “But it is still pretty amazing. I didn’t used to like social media, but I’ve got to like it now, don’t I?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *