Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tag? Is Cousins 20 miljoen waard?

De Redskins en hun quarterback Kirk Cousins hebben de contractonderhandelingen stilgelegd. Dit vergroot de kansen dat Washington de Franchise Tag moet gaan inzetten, welke voor quarterbacks een éénjarig contract van ongeveer 20 miljoen dollar betekent.

Vanaf vandaag mogen teams de Franchise Tag inzetten. Een dubieus redmiddel om een sterspeler bij de club te houden. Dit bewijst ook de situatie in Washington. Kirk Cousins draaide een prima seizoen. Met de nadruk op één. Voor het afgelopen jaar had hij nog niet veel gepresteerd. Daarnaast is het nog de vraag of een 9-7 seizoen in één van de twee slechtste divisies van de NFL reden is voor een vet contract.

Probleem voor de franchise is echter, dat er weinig alternatieven zijn voor Kirk Cousins. Het aanbod quarterbacks in free agency is nihil. De meest interessante optie is wellicht Robert Griffin III. Behalve voor de Redskins die juist van hem af willen. En dus lijkt Cousins spekkoper. De Redskins zullen in hem moeten investeren met een rianter contract dan hij eigenlijk verdient. En dat riantere contract kunnen ze maar beter op de normale wijze bereiken. Die Franchise Tag is namelijk een duurdere optie: 20 miljoen voor een quarterback. Zelfs al is het maar voor één seizoen, is dit niet te verteren voor iemand als Cousins.

Washington moet niet te vroeg gaan dreigen met de Tag en kan maar beter gewoon weer om de tafel gaan zitten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *