Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Driemaal scheepsrecht voor pensionaris Mayo

Linebacker Jerod Mayo hangt na acht seizoenen zijn shoulderpads aan de wilgen. Hij houdt hiermee de eer aan zichzelf nadat hij voor het derde jaar op rij op Injured Reserve eindigde. 

Via Instagram liet Mayo weten dat hij als Patriot met pensioen ging. Iets dat hij volgend jaar waarschijnlijk niet had kunnen zeggen. Met de laatste drie jaar vol blessures was hij op weg een zogenaamd slachtoffer worden van de ‘salary cap’ en ontslagen te worden. De slechts 29-jarige verdediger houdt nu dus de eer aan zichzelf. Hij bespaart New England zo’n 7 miljoen onder het salarisplafond.

In 2008 kozen de Patriots Jerod Mayo als tiende in de draft. In zijn eerste jaar werd hij verkozen tot Defensive Rookie of the Year en in 2010 tot het First All-Pro team. De eerste vijf jaar van zijn loopbaan waren duidelijk zijn beste. In 2013 begon de ellende toen hij met een gescheurde borstspier geblesseerd wegviel en in 2014 met een knieblessure. In beide seizoenen speelde hij slechts twaalf wedstrijden in totaal en speelde hij niet in de gewonnen Super Bowl 49. Gelukkig kreeg hij wel een ring. Het afgelopen seizoen speelde hij stukken minder. Toen hij in de playoffs-wedstrijd tegen de Kansas City Chiefs andermaal zijn borstspier afscheurde, belandde hij voor de derde keer op injured reserve.

De teller voor Jerod Mayo blijft na acht jaren steken op 803 tackles, 11 sacks, 8 forced fumbles en 3 interceptions.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *