Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AAFC verslaan de Limburg Shotguns

De tweede wedstrijd in de tweede divisie van de FAFL ging vorige zondag door in Gent. De Antwerp American Football Club (AAFC) speelde tegen de Limburg Shotguns. Voor de Limburgers was het hun eerste wedstrijd van het seizoen. Ze namen het op tegen een Antwerpse ploeg die vorige week vertrouwen tankte door met overtuigende cijfers te winnen van de Leuven Lions.

Na het winnen van de toss kozen de Shotguns om de bal te ontvangen. Door een sterke prestatie van de Antwerpse defense moesten zij de bal noodgedwongen punten. De openingsdrive voor de AAFC liep echter niet veel beter. Na een slechte snap verliest quarterback Cody Butler een hele hoop terrein. Ook de eerste drive van Antwerpen strandde op een punt. Bij de tweede punt van de Limburg Shotguns zwaaide het momentum in het voordeel van de Antwerpenaren. Na een goede punt return van Nils De Groef kon de offense beginnen op de dertig yard lijn. Deze goede fieldposition werd omgezet in een touchdown. Na een lange pass van Butler naar wide receiver Lieven Baeke bracht running back Darnnhel Kabongo de eerste punten op het bord met een run van vijf yards.

Na weer een snelle three and out met stops van Sebastian Morales Rosales en Bilal Sakibou mocht de Antwerpse offense op de veertig yard lijn van de Limburgers beginnen. Een pass van Butler naar Piet Wauters op third down was goed voor een first down. Vijf plays later is het opnieuw prijs. Tim De Keyser krijgt de bal over het midden en scoort zo een vijftien yard touchdown, zijn vierde van het jonge seizoen. Hij brengt zo de score op 13-0.

Na opnieuw een sterke stop van de Antwerpse defense worden de Shotguns gedwongen om de bal te punten. Op de punt return gaat het echter mis voor de AAFC. Nils De Groef fumbled de bal bij een tackle van Leslie Jans. Rookie Thomas Leynen recovered voor de Limburgers. Ze kunnen hun kans niet verzilveren en geven de bal terug aan de Antwerpenaren.  Zij maken het wel af en scoren via Cian Borra hun derde touchdown van de dag, 20-0.

In de tweede helft komen de Shotguns sterk uit de kleedkamer. In de openingsdrive van de AAFC wordt een slecht geworpen bal van Butler onderschept door cornerback Dries Nauwelaers. De Limburgers slagen er echter weer niet in om een vuist te maken. De Antwerpenaren krijgen de bal terug. Na twee goede plays van de Limburgse defensie is het weer Piet Wauters die de first down haalt op third en vijftien. Hierna stokt de drive echter.

Twee drives later gaat het opnieuw mis voor de AAFC. Op fourth down zorgt een slecht aangenomen snap ervoor dat de Shotguns de bal terug krijgen. De defense zet de fout terug recht en slaagt er in om de Shotguns op fourth down weer te stoppen. Deze keer maakt de Antwerpse offense zijn kansen wel af. Na een grote completion naar Tim de Keyser en een fourth down conversion van Mathias Lagae gooit Butler zijn derde touchdownpass van de dag naar Tim de Keyser. Hij legt zo de eindscore vast, 27-0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *