Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans verwacht loodzware pot in 020

In Rotterdam sprak men kort na het vorige seizoen al over een quest naar relevantie. Zelfs de Tulip Bowl werd al voorzichtig in de mond genomen. Toch heeft de ploeg de doelstelling na een teleurstellend off-seizoen iets bij moeten stellen: bij 010 Trojans vinden ze het seizoen geslaagd als de playoffs worden gehaald.

Wouter van den  Boogaard werd na het vorige seizoen aangesteld als hoofdcoach. Hij zegt over vorig seizoen: “Vorig seizoen kwamen wij in de Eredivisie terecht, terwijl wij eigenlijk recht hadden op een plek in de Eerste Divisie. Iedereen heeft toen de schouders er echter onder gezet en met een 5-5 record hebben wij alle stoutste verwachtingen overtroffen.”

Van den Boogaard heeft bij 010 Trojans een mooie staff om zich heen verzameld. Marco Karmidi, Richard van de Heiden en Sipco van de Zee werden toegevoegd aan de coaching staff en uit rivaalstad Amsterdam kwam Anthony Slootmaeker uit zijn verplichte rust om in Rotjeknor te spelen. Hij wordt begeleid door position coach Patrick Lashley. Toch moest Rotterdam ook bloeden, toen enkele weken voor het seizoen Martin Doomen er de brui aan gaf. Ook defensive captain Guus Bruinhof gaf er de brui aan.

Morgen staat meteen een grote tegenstander op het programma. De Amsterdam Crusaders zijn regerend kampioen en lijken niet van plan de voet van het gaspedaal te halen om de Rotterdammers te sparen. Van den Boogaard weet dat het lastig wordt: “Nadruk op offense ligt op ball control in combinatie met het afmaken van drives, terwijl we op defense agressief willen zijn en het vooral de quarterback van de tegenstander moeilijk willen maken. Maar het zijn de Crusaders en helaas zijn we het offseason niet ongeschonden doorgekomen. Een aantal spelers komt bij ons morgen nog niet in actie.”

Tot overmaat van ramp werd het speelveld bij de gastheer onbespeelbaar verklaard en moet het hele circus naar 020 verhuizen. Van den Boogaard: “Ik verwacht een zware pot, waar de 010 Trojans voor elke yard moeten vechten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *