Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eerste Super Bowl-ring geveild voor 125k

Hij moet welhaast de coolste opa ter wereld zijn. Jerry Kramer veilde het afgelopen weekeinde 50 persoonlijke items, waaronder zijn Super Bowl I ring, voor een spaarfonds voor zijn kleinkinderen. De ring van de voormalige Packers offensive lineman alleen al ging voor 125.475 dollar onder de hamer. 

Kramer speelde in jaren zestig voor de Packers en kende veel successen. Successen die hij vijftig jaar later te gelden wilde maken, zodat zijn kleinkinderen kunnen studeren. De 80-jarige voormalig offensive lineman veilde niet alleen zijn Super Bowl I ring, maar ook het shirt dat hij in de Super Bowl droeg. Deze werd voor 45.410 dollar geveild. In totaal wordt ingeschat dat de 50 items in totaal zo’n 350.000 dollar hebben opgeleverd. Dat moet lekker studeren worden voor de kleinkinderen.

De 125.475 dollar voor de Super Bowl ring is niet het hoogste bedrag voor een kampioenschapsring. Super Bowl XXV-ring van Giants’ Lawrence Taylor bracht in 2012 230.401 dollar op, waar William ’the Fridge’ Perry voor zijn ‘sieraad’ van de 1985 Bears 203.150 dollar ontving.

Zeldzaam én Hall of Fame?
Jerry Kramer is overigens de derde speler van de Green Packers die de ring van Super Bowl I heeft verkocht. Dus toch enigszins een zeldzaam moment voor de fans. Collega-offensive lineman Steve Wright ontving vijf jaar terug ‘slechts’ 73.409 dollar. Linebacker Ray Nitschke verkocht het stukje memorablia onderhands voor een onbekend bedrag. Net als Nitschke hoopt Jerry Kramer volgend jaar eindelijk de Hall of Fame in gekozen te worden. GridIron dicht hem nog goede kansen toe, zoals je kunt lezen in de volgende editie van het magazine.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *