Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NY Jets sturen Cromartie de laan uit

De reünie tussen Antonio Cromartie en de New York Jets bleek van korte duur. De 31-jarige cornerback, die met minstens 11 kinderen bij 8 verschillende vrouwen, keerde terug naar New York na een jaartje in de woestijn van Arizona. Een vierjarig contract voor $32 miljoen bleek echter te kostelijk voor de Jets. Het team spaarde $8 miljoen uit in salary cap ruimte, een makkelijke beslissing gezien zijn dalende prestaties.

Antonio Cromartie begon zijn carrière in San Diego, waarna hij tweede viool ging spelen voor Darelle Revis bij de Jets onder Rex Ryan. Een minder seizoen in 2013 kostte hem zijn job na vier sterke jaren in NY. Goede wedstrijden gedurende zijn éénjarig verblijf in Arizona, verleidden de Jets om hem opnieuw te koppelen aan Revis. Het experiment pakte, ondanks het succes van de Jets in 2015, niet al te best uit. Revis bleek niet meer de shutdown corner die hij ooit was, maar vooral Cromartie had niet meer de snelheid om zijn receivers te volgen. Zijn prestaties verbeterden naarmate het seizoen vorderde, maar het was duidelijk dat zijn beste periode verleden tijd was.

De NFL-toekomst van de neef van Giants cornerback Dominique Rodgers-Cromartie is plots erg onzeker. Een 32-jarige cornerback die het altijd van zijn atletisch vermogen moest hebben, wordt meestal niet al te gracieus oud in de National Football League.

‘Cro’ mag dan misschien wel uit de NFL verdwijnen, we zullen altijd dit legendarisch fragment hebben uit Hard Knocks 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *