Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Groningen Giants starten gametape cloud

De Groningen Giants maken zich al flink nuttig in de Eredivisie American football. Ondanks dat de ploeg de eerste wedstrijd van het seizoen met 0-20 verloor van Hilversum Hurricanes, onderneemt de ploeg wel stappen om American football in Nederland meer populair en beter te maken. Uiteraard was daar al de drukbezochte Super Bowl Party in Cafe Groote Griet, maar nu is de promotie ook functioneel. Groningen Giants heeft namelijk een gametape cloud opgericht, waar AFBN coaches tape met elkaar kunnen delen.


“Wij willen graag een steentje bijdragen aan het verbeteren van football in Nederland,” aldus Georg Kramer van de vereniging. “Aangezien het altijd zo’n chaos is met gametapes uitwisselen, hebben wij hiervoor een cloud opgezet. Gevraagd wordt dat elke club zijn gametape hier upload, zodat elke coaching staff er gemakkelijk bij kan. We hopen dat alle Eredivisie clubs hier aan mee zullen werken, want zoals John Leijten al zegt begint het bij de gamefilm analyse. En aangezien de AFBN de videobeelden al centraal wil organiseren, willen wij hier graag een start mee maken.”
Het initiatief is inmiddels ook opgevallen bij de Dutch Lions. De scouts van het nationale American footballteam maken maar al te graag gebruik van een inlog, zodat zij via gametape mogelijke prospects in het oog kunnen houden of kunnen scouten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *