Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AAFC junior quarterbacks krijgen training van Franse coach

In Antwerpen heeft AAFC junior quarterback Cedric De Coninck een speciale training gekregen van Gastcoach Michael JP Laurent. Laurent, van oorsprong een franse coach is al jaren actief in het wereldje. Hij haalde zijn coaching diploma in 1995 in Frankrijk en was in die periode de special teams coach voor de U19 van de Aix-en-Provence Argonauts. Nu houdt hij zich bezig met de quarterbacks van de Yaroslav Rebels in de Russische Super League. De training, opgezet door AAFC junior head coach Sergio Borra was bedoeld om de jonge quarterback extra fundamentals aan te leren.

De Coninck kreeg één op één begeleiding om zijn techniek en uitstraling te verbeteren. Zo werkten ze samen op het mentale aspect van quarterback spelen. Verder werd er vooral focus gelegd op voetenwerk en de werpbeweging. Met speciale aandacht voor de release en het vinden van ‘open space’ op het veld.

De Coninck was zeer enthousiast over de, voor hem, nieuwe technieken: “Ik vond het zeer interessant en het werkte ook meteen. Mijn ballen kwamen vrij snel en accuraat aan. Het lukte me zelfs na 5 minuten om een 20 yard bullet te gooien right on target. Persoonlijk ben ik fan van de techniek al zal ik er nog veel op moeten oefenen. Het voelde zeer onnatuurlijk aan in het begin, maar des te langer ik er mee bezig was des te beter het ging.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *