Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Justin Tucker krijgt eerste franchise tag

De Baltimore Ravens kondigden als eerste team in 2016 het gebruik van hun franchise tag aan. Gelukkige is kicker Justin Tucker, hun specialist de voorbije vier seizoenen. Tucker zal een dikke $4,5 miljoen gaan verdienen in 2016, nadat beide partijen geen volwaardig contract overeen kwamen. Een redelijk cijfers voor één van de beste kickers in de NFL.

Deze beslissing is alles behalve verrassend nadat GM Ozzie Newsome op de NFL scouting combine aangaf Tucker hoe dan ook te willen behouden. Liefst langer dan 2016, er zal dus verder worden gewerkt aan een contract voor de kicker die 33 van zijn 40 field goals maakte in 2016. Amper één van de gemiste FG’s van de vijfdejaars speler was van minder dan 50 yards.

Eén van de andere topkandidaten voor een franchise tag, naast no-brainers als Von Miller en Josh Norman, is Washington quarterback Kirk Cousins. Het lijkt er echter op dat de Redskins sterk het gebruik van de transition tag overwegen. Dit zou betekenen dat Cousins een slordige $2 miljoen minder zou gaan verdienen in 2016. Hij zou echter ook mogen onderhandelen met andere teams, waarna de Redskins de kans krijgen om het onderhandelde contract over te nemen. Als ze dit echter niet doen, krijgen ze geen enkele compensatie. Een risicovolle tactiek.

Andere teams hebben nog tot 1 maart om hun spelers te franchise taggen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *