Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview Ghent Gators vs. Ostend Pirates 28-02-2016

Morgen zullen de Ostend Pirates het in Izegem opnemen tegen de Ghent Gators. De wedstrijd, die oorspronkelijk in Oostende gespeeld moest worden, is voor beide ploegen de kans om de eerste win van het seizoen binnen te halen. De Gators verloren op Valentijn met 33-6 van de BBA. De Pirates komen voor het eerst in actie nadat hun openingswedstrijd tegen de Tribes afgelast werd.

De Ghent Gators likken hun wonden nog van de wedstrijd twee weken geleden. Head coach Roald Piquer is echter optimistisch: “het resultaat van twee weken terug was deels door de onervarenheid van onze defensive backfield en mental mistakes”. Door twee weken goed te trainen hoopt hij dat laatste alvast weggewerkt te hebben.

Het wordt voor de Gators vooral zaak om de big plays van de tegenstander te elimineren. Diepe passes waren een pijnpunt vorige wedstrijd. Verder zullen ze hun offense op gang moeten krijgen. Running back Sander de Gussem blijft de starter maar op quarterback is het niet duidelijk wie er zal starten. Piqueur noemt het een ‘gametime decision’. Het kan dus zowel Bart Killens als Gilles Van Overschelde zijn die de startplek krijgt.

Aan de kant van de Pirates zijn er twee opvallende afwezigen. Enerzijds zal Belgian Barbarian Nick Vanhee niet kunnen meespelen wegens een blessure aan de abductoren. Zijn gemis zal vooral opgevangen moeten worden door een sterke defensive line met barbarians Tibo Debaillie en Stijn Dossche. Aan de andere zijde van de bal zal wide receiver Sam Godderis niet aantreden wegens een gebroken sleutelbeen.

Voor de Pirates zal het vooral zaak zijn om de running game op gang te krijgen tegen de Gators. Met mobiele quarterback Benedict Vermaut under center en een sterke offensive line hopen ze de Gentse defense de baas te kunnen. Volgens diezelfde Vermaut zal het ook zaak zijn om wakker te zijn vanaf de eerste seconde: “De Gators zijn gekend voor hun onside kicks. Zeer gevaarlijk als het hen lukt om die te recoveren. Als we echter zelf de bal veroveren beginnen we elke keer met een sterke field position.”

Kickoff om 12u00 in Izegem (Terrein vier, Sint-Jorisstraat 62, 8870 Izegem)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *