Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Degelijke Flacco verdient spectaculair

Joe Flacco is een degelijke, maar weinig spectaculaire quarterback. Het geld dat hij krijgt mag daarentegen wel degelijk spectaculair genoemd worden. De spelverdeler van de Baltimore Ravens verlengde zijn huidige contract met drie jaar tot 2021. Een krabbeltje welke hem 66,2 miljoen dollar extra oplevert, naast de 120,6 miljoen waarvoor hij drie jaar terug tekende na de winst in Super Bowl 47. 

Van die 120,6 miljoen heeft hij al 62 miljoen overgeboekt gekregen. Met zijn handtekening vandaag kreeg de 31-jarige Flacco er nog eens 44 miljoen bij. 40 miljoen als tekengeld en 4 miljoen in basissalaris. Met de verlenging werd de salarisverdeling voor de komende zes jaar ook gunstiger verdeeld voor de Balitmore Ravens, waardoor de ploeg zo’n 6 miljoen extra ruimte heeft onder het salarisplafond.

Geen Fantasy-stud
Oorspronkelijk stond Flacco voor 28,55 miljoen dollar op de salarisstrook voor de Ravens, waarmee hij de derde best betaalde speler in de NFL zou zijn geweest. Opmerkelijk aangezien niemand hem als de derde beste speler in de NFL zal zien. Joe Flacco kent geen uitschieters. Zijn statistieken in acht seizoenen bij de Ravens zijn stabiel: Zo’n 22 touchdowns per seizoen, 12 interceptions, 3600 yards en een completion ratio van bijna 61%. Je weet dus wat je van Flacco kunt verwachten, maar in fantasy football levert hij je weinig op.

Beter zijn zijn prestaties in de playoffs met een 10-5 record. Drie van zijn acht seizoenen stond hij in de AFC Championship finale om uiteindelijk Super Bowl XLVII te winnen. Hij werd daarin ook verkozen tot MVP en kon daarna zijn lucratieve contract tekenen.

Met gescheurde kruisband
Het afgelopen seizoen was het eerste in zijn carrière dat hij geen 16 wedstrijden speelde en de tweede keer dat de Ravens niet naar de playoffs gingen. Flacco mistte zes wedstrijden nadat hij zijn kruisband afscheurde. Dat maakt het des te opmerkelijker dat er zoveel geld klaarligt voor een degelijke speler die nog moet laten zien dat hij goed hersteld van een gescheurde ACL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *