Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sam Bradford tekent nieuw contract in Philadelphia

Quarterback Sam Bradford gaat nergens heen. De Philadelphia Eagles boden hem een nieuw tweejarig contract voor $36 miljoen aan. $22 miljoen hiervan is ‘guaranteed’, de quarterback zal het dus hoogstwaarschijnlijk minstens twee jaar uitzingen onder nieuwe head coach Doug Pederson. 

De ex-St. Louis Rams passer kwam vorig jaar over in een ruil met Nick Foles, waarin ook wat draft picks van handen wisselden. Nick Foles flopte volledig bij de Rams, het zou een verrassing zijn als hij nog van de bank komt in Los Angeles. Bradford speelde daarentegen een degelijk seizoen in het systeem van Chip Kelly, al kon hij de verwachtingen nooit echt inlossen. De Rams zagen echter voldoende – zeker tijdens de tweede helft van het seizoen – om de voormalige first overal pick een tweede kans te geven in een nieuw systeem.

Bradford krijgt op jaarlijkse basis het 14de hoogste salaris voor quarterbacks in de NFL. Een redelijke prijs voor beide kanten, zeker als Bradford een nieuwe stap voorwaarts zet nu hij weer een jaar verder verwijderd is van zijn gescheurde kruisbanden. Tegelijk krijgt de 28-jarige de kans om zijn reputatie op te krikken en een vet contract te scoren als 30-jarige.

Verschillende volgers van de NFL zien nog steeds veel potentieel in de quarterback, zijn ontwikkeling werd gewoon afgeremd door blessures en een verloop van coaches. Al zal hij dat nu eindelijk wel eens moeten bewijzen om zijn horde criticasters de mond te snoeren. Gekoppeld aan een ex-NFL quarterback binnen het quarterback-friendly systeem van Kansas City hoofdcoach Andy Reid, is dit misschien wel zijn beste kans.

Afgelopen seizoen verzamelde Bradford 3725 yards, 19 touchdowns en 14 interceptions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *