Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem ontmoet regerend kampioen

De Arnhem Falcons openen morgen het eigen veld met een thuiswedstrijd tegen regerend kampioen Amsterdam Crusaders. De Falcons doen dat in de wetenschap dat de Cru met veel machtsvertoon won tegen 010 Trojans, terwijl de Gelderlanders zelf moeite hadden om Leiden de genadeklap te geven.

De Falcons speelden drie weken geleden in Leiden zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen. Quarterback Matt Newman was de leading rusher voor de ploeg die altijd prat gaat op haar running game. Newman scoorde tegen Leiden de winnende treffer (03-06), maar is er tegen de Amsterdammers morgen niet bij. Een knieblessure houdt de Amerikaan aan de kant.

De vervanger van de quarterback is Jeroen Daams, omdat starter AJ Hobbelink nog altijd niet terug is gekomen van zijn skileraar-avonturen. Genoeg uitdagingen derhalve in Gelderland. “We weten dat we een stuk beter moeten zijn in de executie dan in Leiden. De key is zoals zo vaak de o-line. Als we er in slagen zodanige beweging op de lijn te krijgen dat de linemen naar het second level kunnen, dan maken we aanvallend een kans,” aldus Alfred Portengen, die er dus geen gras over laat groeien dat de Arnhemmers vooral leunen op de running game. “Maar we moeten voorkomen dat we een-dimensionaal worden. De Cru heeft dermate atletische spelers dat ze je anders volledig oprollen.”

Ook Amsterdam steekt niet onder stoelen of banken dat ze dit jaar bezig gaan met de running game. Tegen Rotterdam liet 020 een dodelijke finesse zien. De Amsterdamse ploeg werd geleid door Sean Richard, die in 18 pogingen tot 195 yards kwam en een AFBN-record van zes rushing touchdowns. Portengen: “Verdedigend gaat het erom om de eerste keer de tackle te kunnen maken. De Amsterdamse running game is dodelijk wanneer de eerste tackle wordt gemist of gebroken.”

De wedstrijd tussen Arnhem Falcons en Amsterdam Crusaders vindt plaats op Sportpark Cranevelt. In de ochtend staat er ook een wedstrijd op het programma. Om 11.00 uur spelen de cadets Gelderland Knights tegen Flevo Phantoms.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *