Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jason Pierre-Paul verlengt bij New York Giants

Met de start van free agency voor de deur, zetten een aantal teams nog even alles op alles om hun spelers van de vrije markt te houden.

De New York Giants binden defensive end Jason Pierre-Paul een jaar langer aan zich. De franchise speler van 2015 verloor zijn wijsvinger en delen van andere vingers aan zijn rechterhand na een ongeluk met vuurwerk op 4 juli. Zijn speelcarrière leek zelfs op het spel te staan. Gewapend een dik verband rond zijn hand keerde hij terug op de gridiron halverwege het seizoen. Hoewel hij hierdoor meer tackles miste dan de voorbije jaren en zijn run defense achteruit ging, zette hij nog steeds de quarterback meer dan voldoende onder druk. Al bleef hij steken op één luttele sack in 8 wedstrijden.

De 27-jarige Pierre-Paul sloeg meer geld af van andere teams om te blijven bij het team dat hem drafte in 2010. Hij zal $10,5 miljoen verdienen in 2016. Als hij – een jaar verwijderd van het ongeluk – zijn niveau opnieuw verder opkrikt, zal dit van hem een rijke speler maken. Hij mag dan misschien wel nooit meer zijn monsterlijke seizoen in 2011 evenaren (11,5 sacks en een Super Bowl), een topspeler blijft hij hoe dan ook.

Pierre-Paul zal een sleutelrol spelen in de unit van defensive coordinator Steve Spagnuolo, die het hopelijk beter doet dan het voorbije jaar. Verdere defensieve versterking zal dan ook niet uitblijven.

De Kansas City Chiefs en Buffalo Bills sloegen overigens ook hun slag aan de vooravond van free agency. Veteranen Tamba Hali en Richie Incognito tekenden nieuwe contracten voor de komende drie seizoenen. De 32-jarige Hali blijft één van de beste outside linebackers in de NFL, al bleef hij het afgelopen seizoen steken op 6,5 sacks. Hij breit een verlengstuk aan 10 seizoenen Kansas City.

De 32-jarige Incognito wordt dan weer beloond voor een sterk eerste seizoen onder Rex Ryan. De voormalige Miami Dolphin verdween een jaar uit de NFL na het ‘bullying’ schandaal rond Jonathan Martin, maar beloonde de Bills voor hun vertrouwen met het beste seizoen uit zijn carrière. Hij zal de komende drie jaar $15 miljoen verdienen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *