Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

RG3 kan op zoek naar nieuwe werkgever

De Washington Redskins maakten maandag officieel wat iedereen al enkele maanden wist. Het contract van quarterback Robert Griffin III werd ontbonden, na vier seizoenen in Washington mag hij op zoek naar een nieuwe ploeg. Sinds Kirk Cousins vorige week zijn franchise tag ondertekende was Griffin volledig overbodig geworden. RG3 krijgt zo ook een bedenkelijke primeur op zijn naam. Hij is de eerste first round pick die zijn optie voor een vijfde contractjaar gelicht zag worden, om vervolgens op straat te belanden.

RG3 speelde het afgelopen seizoen geen enkele snap voor de ploeg uit de hoofdstad, een blessure zou zijn optie van $16,1 miljoen vastgelegd hebben. Een risico dat de Redskins uiteraard niet wilde lopen. Dat hij de voorbije twee seizoenen ook slechter speelde dan Kirk Cousins en Colt McCoy zal zijn zaak niet geholpen hebben.

De offensive rookie of the year in 2012 begon zijn carrière met een knal, de zware prijs die Washington aan de Rams betaalde voor de tweede keuze in de draft leek een koopje. Hij leidde het team zelfs naar de play-offs, maar daar ging het helemaal mis tegen de Seattle Seahawks. De quarterback scheurde de kruisbanden van zijn knie, een blessure die hij nooit te boven kwam. Zijn vertrouwen kreeg een deuk en jaar na jaar gingen zijn prestaties achteruit.

Afwachten welke ploeg de getalenteerde speler een nieuwe kans geeft. De 26-jarige quarterback heeft nog steeds de jeugd aan zijn zijde. Veel waarnemers vinden dan ook dat hij naar een team met een vaste waarde under center moet trekken, om rustig aan zijn vertrouwen te bouwen. De naam van de Dallas Cowboys viel meer dan eens. Griffin werd echter ook in verband gebracht met zowat elk team op zoek naar een nieuwe starter, gaande van de Houston Texans tot de Los Angeles Rams. Geïnteresseerde teams genoeg.

Zijn markt zal voor een groot deel bepaald worden door de beschikbaarheid van quarterbacks Brock Osweiler en Ryan Fitzpatrick. Het lijkt steeds minder waarschijnlijk dat de Broncos en Jets erin zullen slagen om hun aanvalsleiders uit free agency te houden. De Texans zouden erg gecharmeerd zijn door Osweiler, terwijl het nieuwe rijkelijke contract van Sam Bradford bij de Eagles voor een kloof tussen Fitz en de Jets zou gezorgd hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *