Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Houston Texans halen Brock Osweiler binnen

De Denver Broncos hebben plots geen quarterback meer.

Een paar dagen na het afscheid van Peyton Manning, zoekt ook Brock Osweiler andere oorden op. De 25-jarige quarterback trekt naar de Houston Texans. Osweiler zal $72 miljoen gaan verdienen over vier jaar, een absurd bedrag voor een speler die nog maar enkele wedstrijden speelde in de NFL. En dat overigens niet eens zo fenomenaal deed. De Texans rekenen erop dat de grote quarterback nog enkele stappen vooruit zal zetten.

Naar verluidt is de $18 miljoen die hij in Houston gaat verdienen, $2 miljoen meer dan de Broncos hem boden. Van een ‘home town discount’ was dus geen sprake. Opnieuw naar de bank verwezen worden voor een Manning op halve kracht op weg naar de Super Bowl, zal daar ongetwijfeld voor iets hebben tussen gezeten.

Brock Osweiler bleef dit seizoen steken op 7 starts, een kleine 2000 yards, 10 touchdowns en 6 interceptions. Geen cijfers om van te duizelen, de Texans nemen dus zeker een risico met dit enorme contract.

Een naam om in de gaten te houden nu de Broncos plots enkel nog Trevor Siemian onder contract hebben? San Francisco 49’ers quarterback Colin Kaepernick. NFL Media inside Ian Rapoport gaf eerder vandaag aan dat de Broncos hem als plan B hadden geïdentificeerd mocht Osweiler vertrekken. Het is geen geheim dat de mobiele quarterback weg wil uit de Bay Area. We gaan hoe dan ook een volledig andere verdedigende kampioen het veld zien betreden in het komende seizoen.

De Texans trokken overigens ook ex-Dolphins running back Lamar Miller aan voor $26 miljoen over vier seizoenen, waarvan $14 miljoen guaranteed. Een waardige vervanger voor Arian Foster nadat hij afgelopen seizoen 872 yards en 8 touchdowns bij elkaar sprokkelde.

Bill O’Brien en co. willen er wat van maken dit seizoen. Een tweede seizoen Brian Hoyer/Ryan Mallett/T.J. Yates was duidelijk geen optie.

Free Agency is nog maar net begonnen, maar de grootste verrassing lijkt al een feit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *