Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Patriots verrassen met Chandler Jones-trade

De New England Patriots zijn niet van de halve maatregelen. Dat was al langer bekend. Ze maken zich echter niet altijd even populair met de achterban en ook de meest recente move zal niet in geweldige aarde vallen. Bill Belichick heeft namelijk besloten zijn beste passrusher de verschepen: Chandler Jones verruilt per direct de Patriots voor de Arizona Cardinals. In ruil daarvoor bewandelt Jonathan Cooper de tegenovergestelde weg en krijgen de Pats de 2nd round-pick van de Cardinals in de komende Draft.

Jones zou in 2016 het laatste jaar van zijn eerste contract ingaan. Belichick en consorten stonden dus voor een keuze en besloten dat hij niet waardevol genoeg was om hem een nieuw contract aan te bieden. Zoals we van New England gewend zijn, wilden ze iets terug voor hun investering en dat hebben ze nu gekregen.

De passrusher was niet onomstreden in Foxborough. Hij was een aantal keer in aanraking gekomen met de politie, maar vaak in bescherming genomen omdat de Patriots zijn sacks keihard nodig hadden. Afgelopen seizoen had hij er 12.5, de meeste van de ploeg. Met harde contractbeslissingen voor Jamie Collins, Donta Hightower en Malcolm Butler in de lucht, konden de Patriots wel wat extra capspace gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *