Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kickoff Return verder aan banden

De eigenaren van de NFL buigen zich volgende week over 19 voorgestelde wijzigingen van de spelregels. Passend bij de verdere versobering van de No Fun League is één van de voorstellen om de kickoff return nog minder aantrekkelijk te maken. 

Het NFL Competition Committee diende 9 vand e 19 wijzigingen in. Eén daarvan is om de Point After Touchdown (PAT) permanent vanaf de 15 yards lijn te laten nemen, waarbij een verdediging twee punten krijgt als ze een 2-point conversion weten terug te lopen. Deze regel werd vorig jaar als test ingevoerd, maar blijkt dusdanig positief ontvangen te worden dat volgende week vast minstens 24 van de 32 eigenaren vóór gaan stemmen.

Touchback naar 25 yards
In het kader van gevaarlijke spelelementen uitsluiten, wordt het teruglopen van de bal bij een kickoff nog interessanter gemaakt door een tweede voorstel van het comité. Het voorstel is om bij een touchback de bal niet op de 20, maar de 25 yards lijn te leggen. Een kickreturner zal nu nog vaker besluiten de bal niet terug te lopen. Als hij deze al in zijn handen krijgt, nadat het verleggen van de kickoff positie er al voor heeft gezorgd dat veel kickoffs het veld uit worden geschoten. Geld uitgeven aan een kickoff return specialist lijkt nutteloos.

De resterende tien regels zijn ingediend door de Ravens (2), Panthers (1), Bills (1), Chiefs (2) en Redskins (4). Meest opvallende daarvan is er eentje van de Chiefs die vinden dat als een quarterback gaat liggen zonder technisch getackeld te worden, weer mag opstaan en de bal vooruit mag gooien. Een trucje die Peyton Manning uithaalde tegen de Steelers in de recente playoffs. Deze regel wordt in de volksmond nu al de Peyton Manning Rule genoemd.

Ejections
De centrale organisatie stelt overigens ook voor dat als een speler in een wedstrijd twee penalties krijgt voor onsportief gedrag, hij automatisch weggestuurd wordt. Deze regel lijkt op veel steun te kunnen rekenen bij de eigenaren.

 Check alle 19 voorgestelde spelregel-wijzigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *