Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans herpakt zich tegen Leiden

Het was niet de wedstrijd die de Lightning Leiden voor ogen hadden, toen ze vanmorgen vol zelfvertrouwen het perceel van de 010 Trojans betraden. Na vier keer een kwart American football bleken de gastheren toch sterker dan vooraf verwacht. De Leidenaren werden met 42-13 naar huis gestuurd.

De Trojans gebruikten een beproefd recept tegen Leiden: Kevin Wesseling. De beste running back van het vorige seizoen bleek inzetbaar voor de Trojans en dat betaalde zich uit. Wesseling maakte drie van de in totaal zes touchdowns. Daniel Teubert deed ook nog eens twee rushing touchdowns in het zakje. Verdedigend deed Rotterdam de Leidenaren pijn met een strip-sack-scoop. Ciano Summerville pakte een losgeslagen bal van quarterback Dany Ortega op een passing play op en bracht die veilig naar de endzone.

Laat het maar over aan hoofdcoach Wouter van den Boogaard om energie te putten uit de slechte recensies vooraf: “Na het verlies tegen de Crusaders, waarin we op elk vlak onder niveau waren en te kort kwamen, beginnen we vandaag met het mes tussen de tanden. Het was een oud-Rotterdamse ‘niet lullen, maar poetsen’- instelling en dat bleek voldoende om de vooraf -als winnaar voorspelde- Leidenaren alle hoeken van het veld te laten zien in de eerste helft. De tweede helft hebben we met backups gespeeld om jongens te sparen voor Arnhem. Daar ligt voor ons de road to the playoffs.”

De 010 Trojans spelen volgende week op Eerste Paasdag in Gelderland. Van den Boogaard: “Van buitenaf geeft niemand ons een kans om iets neer te zetten in 010, maar binnen het team en de vereniging is het duidelijk waar we naartoe onderweg zijn: AFBN play offs. Daarna? Dingen kunnen raar lopen in een halve finale.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *