Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Duitse WR hard op weg naar NFL

Moritz Boehringer. Het is een naam die bij de meesten waarschijnlijk niet direct een belletje doet rinkelen, maar binnenkort is dat wel anders. De Duitser is namelijk bezig met het creëren van zijn eigen hype richting de NFL Draft. Donderdag was hij te gast op de pro day van Florida Atlantic, waar hij een onuitwisbare indruk achter liet.

Boehringer speelt pas een paar jaar American football, maar heeft het spelletje al aardig onder de knie. In 2015 liet hij zien waarom hij toe is aan een stap hoger. Hij ving namelijk 70 passes voor 1461 yards en 16 touchdowns voor de Schwäbisch Hall Unicorns. En dat was zijn eerste jaar in de GFL. Het leverde hem natuurlijk de Rookie of the Year-award op, maar belangrijker nog: aandacht vanuit de VS.

Want voor zijn indrukwekkende pro day was Boehringer al een sleeper, nu is hij een prospect. Donderdag liet hij prima dingen zien. Zijn workout was ongekend, aldus de aanwezigen. Hij liet zien een geweldige atleet te zijn, maar ook zijn ‘ball skills’ waren prima. Hij ving iedere bal en liet NFL-scouts zien dat hij om kan gaan met press coverage en dat zijn blocking op orde is.

Boehringer heeft zichzelf dus een prima dienst bewezen en is omhoog geschoten op de Draftboards van veel teams. Naar verluidt hebben de Vikings, Packers, Broncos, Chiefs en Patriots al interesse in zijn diensten. Het kan ertoe leiden dat Boehringer over iets minder dan een maand misschien al in de derde of vierde ronde zijn naam hoort galmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *