Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Leiden is speelbal Amsterdam Crusaders

Op een zonovergoten sportpark Sloten kwamen vanmiddag 350 mensen kijken naar de derde competitiewedstrijd van regerend landskampioen Amsterdam Crusaders. De vele prominenten uit het footballwereldje kwamen ongetwijfeld veelal vanuit nieuwsgierigheid naar de nieuwe Amsterdamse  spelverdeler Allan Bridgford. De voormalig Division I College quarterback stelde niet teleur en gooide voor meer dan 350 yards en zeven touchdown passes. Door: Stephan Pront.

Footballminnend Nederland moet minimaal 21 jaar terug in de tijd om dit soort geweld door de lucht te herinneren in de Nederlandse competitie. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat er een nieuw tijdperk is aangebroken voor de Crusaders. Waren de Amsterdamse receivers in de eerste drive nog enigszins onwennig, de ballen komen pinpoint en keihard aan, in de daaropvolgende drives werden de toeschouwers op een ware luchtshow getrakteerd.

Er was zoveel aanvallend geweld dat de geweldige pot van de verdediging in de schaduw stond. De Amsterdamse verdediging was echter genadeloos voor de Leidenaren. Vooral defensive back Calvin Dey was ouderwets op dreef, op de hielen gevolgd door Akwasi Mensah en Rajiv Hooi.

Op de aanval was het uiteraard spelverdeler Bridgford met 20 passes voor 359 yards en 7 touchdowns die erg goed bezig was, mede mogelijk gemaakt door de uitstekend spelende aanvalslijn. Maar ook receiver Revelinho Graanoogst drukte zijn stempel op de wedstrijd. Graanoogst kende zijn beste outing sinds tijden en plukte 8 receptions uit de lucht. Vijf van deze vangballen waren goed voor touchdowns.

De eindstand bedroeg uiteindelijk 78-00 in het voordeel van de Amsterdammers, een kniesoor die daar uiteindelijk  nog om gaf. Het publiek ging naar huis met een heerlijk gevoel na een prachtige pot football met veel zon.  Een enige smetje op de verder vlekkeloze dag was de ejection van running back Miquel Castelen na een ongelukkig misverstand.

De landskampioenen hebben nog een kleine week om de laatste puntjes op de i te zetten voor de belangrijke EFL Cup wedstrijd tegen de Kiel Baltic Hurricanes op zaterdag 9 april in Duitsland. De spelers van de Cru reizen vrijdag met de bus af naar Duitsland voor het Europese treffen. Met Bridgford aan boord van de bus, ziet de reis er opeens heel anders uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *