Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ex-Saints Will Smith doodgeschoten

Voormalig defensive end van de New Orleans Saints Will Smith is afgelopen nacht doodgeschoten. Naar aanleiding van een klein verkeersincident in New Orleans zou acht keer geschoten zijn. Will Smith overleed ter plaatse. Zijn vrouw Racquel ligt met twee schoten in haar been in het ziekenhuis.

Het nieuws kwam vannacht naar buiten via het Twitter-account van fotograaf Michael DeMocker. Hij toonde ook een foto van oud-runningback Pierre Thomas van de Saints die verslagen wegliep van de plek des onheils. Pascal Matla, de Nederlandse oud-teamgenoot van Smith in 2006 is ook in shock: “Dit is bizar. Hij was niet alleen goed, maar ook echt een standup guy, een class act. Een blijvende herinnering is hoe hij me tijdens een training verschrikkelijk ‘bullrushte’. Hij was in 2006 echt de ster van een slecht team. Doodzonde dit.”

Verkeersincident
Volgens omstanders werd de auto van Will Smith en zijn vrouw van achter aangereden door een Hummer, waardoor Smith de auto voor hem raakte. De 30-jarige bestuurder van de Hummer zou vervolgens geschoten hebben. Ooggetuigen claimen dat Smith over het stuur in zijn auto lag. De politie zou twee personen gearresteerd hebben, waaronder de bestuurder van de Hummer.

De 34-jarige Will Smith speelde zijn hele carrière bij de New Orleans Saints, die hem kozen als 1st round pick in 2004. In negen seizoenen noteerde hij 457 tackles. Met zijn 67,5 sacks staat hij vierde allertijden in Saints’ geschiedenis. Hij won met de ploeg de Super Bowl in 2009 en bereikte éénmaal de Pro Bowl in 2006. Seizoen 2013 mistte hij door een gescheurde kruisband. In 2014 speelde hij nog in de offseason bij de New England Patriots, maar werd in augustus onslagen, waarna hij met pensioen ging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *