Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Playoffs binnen handbereik voor 010

In Utrecht vindt de belangrijke Eredivisie-kraker plaats tussen de Arnhem Falcons en de 010 Trojans. Voor de Rotterdammers geldt dat ze met een overwinning een play-off plek hebben veroverd.

De ploeg uit Rotterdam won vorige week voor de tweede keer dit seizoen met grote cijfers van Lightning Leiden. Mede dankzij drie touchdowns van running back Kevin Wesseling eindigde de eenzijdige wedstrijd in de Sleutelstad met 41-0.

Tegen Arnhem zal het deze zondag iets minder makkelijk gaan. De ploeg uit Gelderland is namelijk al een tijd niet in actie gekomen en heeft de tijd gehad om de wonden te likken. Alhoewel vorige week een meer dan acceptabele formatie aan de start had kunnen verschijnen, verkoos de ploeg een forfeit te nemen tegen regerend landskampioen Amsterdam Crusaders. Het was voor het eerst sinds mensenheugenis dat Arnhem de handdoek in de ring wierp voorafgaand aan een wedstrijd en het typeert dan ook het lastige seizoen dat de formatie kent.

Vergooide Arnhem de wedstrijd om goed ten tonele te verschijnen in de cruciale matchup met 010? Bottomline is dat de Arnhemmers de playoffs mislopen als vandaag verloren wordt. Trojans hoofdcoach Wouter van den Boogaard: “Als de tegenstander een week rust heeft gehad ben je altijd in het nadeel. We moeten echter uitgaan van eigen kracht. Ik heb vertrouwen in een goede afloop. We zijn een gevaarlijke outsider geworden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *