Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Finaleplek Trojans verbloemt bestuurscrisis

De 010 Trojans kwalificeerden zich afgelopen zondag voor Tulip Bowl XXXII, maar deze overwinning was volledig te danken aan de coaching staf en de spelers. Intern is het namelijk nog steeds hommeles bij de club in Rotterdam. De gemoederen liepen vorige week zo hoog op, dat bestuurslid Danny Jansen besloot er na lange tijd de brui aan te geven.

Hiermee wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in de bestuurscrisis, waar de formatie al een aantal seizoenen mee te kampen heeft. Bestuurslid Technische Zaken Joost van den Boogaart en voorzitter Stephan Tuinenburg sneuvelden in deze malaise. In de tussentijd is een nieuwe voorzitter aangesteld, maar ook hij heeft de gemoederen niet kunnen bedaren.

Het opstappen van Jansen wordt in clubkringen afgedaan met het alledaagse ‘hij heeft het druk met prive en werk’. Ook Jansen gooit het over deze boeg: “Je moet niet alles geloven wat ze zeggen. Ik ga in september weer met een studie beginnen en er was nu thuis extra aandacht nodig. Ik ben de club niet meer. Dit is mijn kant van het verhaal.”

Ondertussen bereiken ons berichten dat er intern veel wrijving was tussen Jansen en coach Wouter van den Boogaard. Eerstgenoemde zou kwaad bloed hebben gezet door de coach moedwillig buiten te sluiten van alle communicatie.

Op 2 juli mag Rotterdam laten zien dat ze als team sterk staan. In Tulip Bowl XXXII (op het Amsterdamse Sportpark Sloten) nemen zij het op tegen regerend Nederlandse kampioen en Europees runner up Amsterdam Crusaders.

Tickets voor de finale bestel via Gridiron natuurlijk online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *