Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Persbericht AFBN wekt irritatie Rotterdam

In Rotterdam is grote consternatie ontstaan over een persbericht van American football Bond Nederland. In het persbericht, dat vandaag werd uitgestuurd, werd de pers uitgenodigd om zaterdag 2 juli aanwezig te zijn bij Tulip Bowl XXXII. Volgens het persbericht neemt “de elite formatie van de Crusaders het tijdens deze finale op tegen de Trojans uit Rotterdam.”


Dat klinkt alsof iemand de Amsterdamse formatie de hemel in probeert te schrijven, nog voordat er een snap genomen is. Navraag bij de AFBN leert echter dat er geen vooringenomenheid in het spel is en ook geen gekleurdheid richting de deelnemende teams. Het is een verkeerde woordkeuze die de boel op het spits drijft.

De auteur van het bericht was John Mahnen, een bestuurslid met een Amerikaanse achtergrond. Hij maakte hierbij een vergissing. Mahnen: “Amsterdam Crusaders heeft sinds dit seizoen twee teams in AFBN-verband meespelen in de competities. Wij wilden met het bericht slechts aanduiden dat het eerste team van Amsterdam in de finale staat en niet het tweede.”

Tulip Bowl week is vol met controverse, aangewakkerd door beide teams en alles en iedereen die daar omheen een mening heeft of wiens naam wij dan wel of niet expres fout schrijven. Get your popcorn out!

Natuurlijk kun je de finale ook in levende lijve aanschouwen. Klik dan hier voor kaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *