Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Tussen hoop en vrees door Lindy’s

In één klap is mijn NFL-seizoen aan diggelen. Nog voor het begon… Beste lezer, bedenk goed of je verder leest in deze jaarlijkse spoiler alert. Lindy’s Pro Football Preview 2016 kiest mijn favoriete Arizona Cardinals namelijk als Super Bowl winnaar. De enige zekerheid in American Football is helaas dat Lindy’s de kampioen altijd verkeerd voorspelt.

Hoe herstel ik dit gebroken vertrouwen in seizoen 2016? Ooit moet natuurlijk de eerste keer zijn dat Lindy’s het wél goed heeft. Lichtpuntje is dat van de laatste vier voorspellingen bleek dat ze slechts één jaar te vroeg waren met het juist voorspellen van de kampioen. Denver werd in 2014 getipt en won in 2015, waar de Ravens in 2013 wonnen, na een voorspelling in 2012. They are getting closer!

Overigens sneller ook. 66% van je factuur bestaat uit verzendkosten, maar dan ligt het tijdschrift wel binnen één week op je deurmat. Nog nooit waren ze zo snel. En ja… ik ben te lui om in Nederland de ouderwetse tijdschriftenboetiekjes af te struinen op goed geluk. Dit is duurder, maar effectiever.

Palmer als disclaimer
Doch, mijn vertrouwen groeit niet door de disclaimer die Lindy’s zelf al in haar argumentatie heeft opgenomen. De aanwezigheid van Carson Palmer bij de Cardinals staat garant voor overwinningen. Probleem is echter dat de quarterback sinds 2009 geen twee seizoenen meer achter elkaar speelde zonder één wedstrijd te missen. Vorig jaar was zo’n volledig jaar, dus de kans is groot dat de verliezend NFC Championship-ploeg in 2016 enige wedstrijden zonder hun ‘zekerheidje’ speelt. Snik, daar gaan de kansen weer…

Tegenstander in de finale is een andere ploeg zonder enige Super Bowl in de prijzenkast: Cincinnati Bengals. De ploeg die ‘choked’ in de playoffs zal dit jaar breken met het verleden en doorstoten tot de finale. Aldus Lindy’s die respectievelijk Dallas Cowboys en New England Patriots tipt als laatste afvallers voor de eindstrijd.

Ticket geboekt!
Misschien is Lindy’s succesvoller door de methode toe te passen van Europese landen tijdens een EK of WK. Laat een krab, zeekoe, aap of wandelende tak in een dierentuin op basis van het lot de winnaar bepalen en je bent waarschijnlijk sneller dan Lindy’s met de juiste Super Bowl winnaar.

Ondertussen mag ik het risico niet nemen dat dit jaar eindelijk de kampioen juist wordt voorspeld. Mijn ticket naar Houston is dus zojuist geboekt. Ik wil erbij zijn als de Cards op 5 februari 2017 de Super Bowl winnen. Go Lindy’s! Go Cards!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *