Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rookie Elliot als Fantasy stud!

De Fantasy Football draft gaat dit jaar anders dan anders verlopen. Ieder jaar is het afwachten wie de eerste rookie durft te kiezen. Volgens de Fantasy Football-gids van Lindy’s mag je dit jaar al in ronde 1 al je durf in de strijd gooien. Cowboys’ runningback Ezekiel Elliott zou namelijk al als vijfde gekozen moeten worden.

Normaal zijn de voorspellingen wat conservatiever. Maar Lindy’s breekt het met het verleden. In haar top tien Fantasy Draft picks zit één rookie en twee tweedejaars spelers. Naast Elliott hebben we het over runningbacks Todd Gurley (Rams) en David Johnson (Cardinals). Al is de keuze ook weer niet heel opvallend als je weet dat Gurley en Johnson vorig jaar als vijfde en achtste scoorden op hun positie. Vergeet daarbij niet dat ze allebei niet eens het hele seizoen fit waren of in de basis stonden.

Dallas O-line!
Ezekiel Elliott dankt zijn hoge uitverkiezing enerzijds aan zijn getoonde kwaliteiten in college, maar ook aan de offensive line waar hij achter gaat spelen bij de Dallas Cowboys. Deze blockers worden als één van de meest talentvolle gezien in de NFL. Zelfs Darren McFadden leek het afgelopen seizoen door hen weer even op de speler waar de Raiders ooit een eerste draftpick aan verspeelden.

Het spannende is nu of je in jouw Fantasy League direct voor de drie jeugdige runningbacks gaat als je de eerste of tweede pick hebt. Verstandig als je speelt in een keeper-league. Anders zou je volgens Lindy’s toch eerst bij de Steelers moeten gaan shoppen. Receiver Antonio Brown en runningback Le’Veon Bell gaan volgens het magazine de meeste punten scoren volgend jaar.

Keeper of opnieuw draften?
Alleen al dit element maakt het mooi om vers te gaan draften dit jaar en niet vast te zitten in keeper-leagues. Al schiet ik mezelf nu toch wel in de voet. Vorig jaar was ik zo dapper door in ronde 8 te kiezen voor rookie-runningback David Johnson. Dit staaltje lef betaalt zich nu uit in de keeper league. Het zou zonde zijn om deze nummer 3 pick (volgens Lindy’s) te verliezen door ‘vers’ te draften.

Overigens adviseert Lindy’s een duidelijk focus op receivers en runningbacks. Van de eerste 48 gekozen spelers zijn er slechts negen afwijkingen van die posities: zes quarterbacks en drie tight ends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *