Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Dennis Green overleden

Dennis Green is gisteren op 67-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Green, een van de toonaangevende coaches uit de nineties, had onder andere de Minnesota Vikings en de Arizona Cardinals onder zijn hoede.

Green werd in Arizona vooral bekend vanwege een persconferentie, waarbij hij zijn emoties niet onder stoelen of banken stak. Na een verlies tegen de Chicago Bears verloor hij zijn zelfbeheersing.

Het zou flauw zijn om de legacy van Green daaraan op te hangen. In Minnesota bouwde hij een dynastie en won hij 97 wedstrijden in 10 seizoenen. Zijn hoogtepunt kwam in 1998, toen hij de Vikes –samen met receiver Randy Moss- naar een 15-1 record leidde. Tot een Super Bowl kwam het echter nooit voor de headcoach. In dat jaar verloor hij in de NFC Conference Game tegen Atlanta Falcons.

Green was een van de eerste afro-Amerikaanse headcoaches in de NFL en plaveide daarmee de weg voor de Rooney Rule en de vele collega’s die volgden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *