Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL-speler gaat voor Olympisch goud in Rio

Nate Ebner is waarschijnlijk niet een naam die je als Nederlandse NFL-fan snel herkent. Toch is deze defensive back van de New England Patriots uniek: als enige speler van de National Football League maakt hij in Rio de Janeiro zijn opwachting tijdens de Olympische Spelen. Hij maakt daarmee kans om de eerste speler ter wereld te zijn met een Super Bowl ring en een gouden plak.

Ebner speelde tijdens zijn ‘college days’ rugby, maar bedacht dat er in deze sport waarschijnlijk weinig eer te halen viel. Hij maakte in het laatste jaar van college daarom een switch naar football en met succes. De New England Patriots voegde de defensive back aan hun roster toe.

Golf en rugby werden een tijd terug door het Olympisch Commitee toegelaten tot de Olympische Spelen van Rio. Voor Ebner was dat het teken om een fantastische droom na te jagen. Gesteund door de New England Patriots deed hij mee aan de try-outs en verdiende een roster spot in het Olympische team van de Verenigde Staten.

Voor de toelating van golf en rugby werden er in 2000 voor het laatst sporten toegelaten. Destijds betrof het taekwondo en triatlon. Voor rugby betekent de toelating dat er voor het eerst sinds 1924 op de Spelen wordt gespeeld. Voor Ebner een ideale timing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *