Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Danst Victor Cruz opnieuw de Salsa?

Hoe zou het nog zijn met Victor Cruz? De New York Giants wide receiver speelde geen wedstrijd meer sinds oktober 2014. Een zware knieblessure maakte toen een einde aan zijn seizoen. Ook in 2015 zag hij het veld niet door kuitproblemen, een indirect gevolg van de zware blessure het jaar voordien. De receiver kan vrijdag echter de start van het training camp van de Giants op het veld meemaken.

Maar wat blijft er over van zijn explosiviteit? Deze vraag zat al in ieders achterhoofd in het vorige tussenseizoen, toen elke Giants fan nog aan het dromen was van de potentiële vuurkracht van Odell Beckham Jr. en Victor Cruz als wapens voor Eli Manning. Na de hardnekkige kuitblessure lijkt echter iedereen het geloof in de voormalige undrafted receiver verloren te hebben. De vraag of hij ooit zou terugkeren, werd luidop gesteld.

Ook zijn eigen team leek aan de wideout te twijfelen. Cruz zag zijn salaris van $7,9 miljoen zakken naar $1,3 miljoen (met bonussen). Sterling Shepard, vaak beschreven als een Cruz-kloon, werd hiernaast binnengehaald in de 2016 NFL draft. Niet meteen tekenen van vertrouwen.

De Giants leken (lijken?) dan ook klaar om verder te gaan zonder de charismatische receiver, die verschillende seizoenen één van de meest herkenbare touchdownvieringen op zijn naam had staan. Afwachten of we Cruz na een Giants touchdown opnieuw de Salsa kunnen zien dansen in 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *