Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dikke TD pass is wél nieuws in NL

We zijn eruit! Iedere zichzelf respecterende liefhebber van American Football in Nederland en België heeft GridIron nodig. Het klinkt een beetje als ‘wij van WC Eend’, maar na deze ‘dag-na-kerstmis’ is het bewijs geleverd. De Nederlandse sportpers wil pas aandacht besteden aan de NFL als een zwaarlijvig en dubieus record wordt gevestigd.

Het Algemeen Dagblad schreef vanochtend over de touchdown pass van defensive tackle Dontari Poe van de Kansas City Chiefs tegen de Denver Broncos. Met zijn 157 kilogram was hij de zwaarste speler in de geschiedenis van de NFL die een touchdown pass gooide. Een totaal onbeduidende score, want bij 27-10 was de wedstrijd allang gespeeld. Deze manier van scoren mag eerder een respectloze actie genoemd worden van de Chiefs aan het adres van de divisierivalen. Een lelijk lobje meer niet. Volgens het AD was het echter een ‘bijzonder pass’…

Enough said… het is tijd GridIron weer tot leven te wekken. Met dit soort journalistieke hoogstandjes gaat de eerder genoemde zichzelf respecterende liefhebber er niet komen. Zeker niet als je ook nog iets wilt horen over American Football in Nederland.

Overigens was het wel mooi te lezen dat aan een update van de Playoffs-race in de NFL vier alinea’s besteed konden worden door het AD. Er is nog hoop, maar die hoop moeten we wel een handje helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *