Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Al Luginbill eindelijk in Hall of Fame

Wie van American Football houdt en op 14 januari in New York is: opletten geblazen. De Xtreme Football League (ooit bedacht door WWE eigenaar Vince McMahon als tegenhanger van NFL Europe) opent die dag een pop-up Hall of Fame. In de speciale pop-up store surprise visits van de sterren van weleer en ook alle originele helmen en jerseys.

Het moet welhaast zo zijn dat oud-Admirals hoofdcoach Al Luginbill ook een bezoekje brengt aan de shop. Als hoofdcoach van de Los Angeles Xtreme won hij het eerste en enige seizoen en werd Coach of the Year. Dat deed hij met Tommy Maddox als quarterback en een injectie van Admirals-sterren, zoals Jerry Crafts en kicker Jose Cortez.

De NFL was zo pissig over de oprichting van XFL dat spelers die voor een carriere aldaar kozen voor het blok werden gezet: hen werd duidelijk gemaakt dat een terugkeer naar de National Football League wel eens heel moeilijk zou kunnen worden. Ondanks dat dreigement braken een aantal XFL-helden later alsnog door bij de grote Football-broer. Tommy Maddox was zo nog vier seizoenen lang starter bij de Pittsburgh Steelers, af en aan met Ben Roethlisberger.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *