Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tilburg Wolves beginnen in Eerste Divisie

Een snelle scan langs de Eerste Divisie (waar we toevallig waren, omdat de Alphen Eagles daar dit jaar opereren) leert ons dat ook de Tilburg Wolves dit seizoen meedoen aan de competitie.

De Wolves werd twee seizoenen toegelaten als lid van de AFBN-familie, maar speelden toen nog niet in competitieverband. Na voorzichtig aan het grote werk te hebben geroken, denken de Kruiken er in 2017 klaar voor te zijn.

Vanaf september 2015 hebben de Wolves een eigen terrein toebedeeld gekregen door de gemeente en is er aan verbroedering en vereniging gewerkt. “We hebben hier naartoe gewerkt,” zegt voorzitter en hoofdcoach John Jolie, die in het verleden het iconische boegbeeld was van de Tilburg Steelers. “We willen zeker weten dat we er klaar voor zijn. Juist omdat we beseffen hoe moeilijk het is om als startend team te beginnen, gekoppeld aan het feit dat we maar vier spelers hebben die ooit eerder full-contact hebben gespeeld. Niemand is er bij gebaat als we na drie wedstrijden forfaits moeten invullen op het wedstrijdformulier.”

De Wolves tellen momenteel 29 actieve leden. “Absoluut minimum,” weet Jolie uit ervaring. Door studie en blessure raak je gemiddeld zo’n 20% van je mensen kwijt. Daarnaast zullen er absoluut een aantal mensen ontdekken dat een wedstrijd anders is dan een training of een scrimmage. Die mensen zullen afhaken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *