Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pro Bowl: The Replacements go Disney!

De Pro Bowl is én blijft het slapste All Star-aftreksel van alle Amerikaanse sporten. Maar liefst 33 reserves moesten ingevlogen worden. In haar worsteling er nog iets van te maken verhuisde de NFL het vermeende sterrenbal dit jaar van Hawaii naar Florida én de ouderwetse strijd tussen de AFC en NFC keert terug.

De NFL heeft haar banden met Disney aangetrokken en dus is het niet zo opmerkelijk dat de Pro Bowl nu in Orlando, Florida gespeeld wordt. Roger Goodell hoopt met een vertrek uit Hawaii dat de All Star wedstrijd niet vooral gezien wordt als een vakantietripje voor de duur betaalde profs. De vraag is of een verhuizing dichtbij het huis van Mickey Mouse er wél voor zorgt dat alles nu serieuzer genomen wordt. Het antwoord laat zich raden.

Positieve ontwikkeling is dat na drie pogingen de Pro Bowl niet een verkapte Fantasy Draft wordt. De derde poging vorig jaar mag een debacle genoemd worden. Geen Hall of Famers die dit jaar hun team mogen kiezen, maar gewoon ouderwets AFC tegen NFC… Zoals het hoort natuurlijk. Nieuw spelelement ter aanvulling is wel dat er allerlei proeve van bekwaamheid gedaan worden door de spelers in Pro Bowl-week. Je kunt bij een potje ’trefbal’ echter wel je vraagtekens stellen of de diehard Football-fan daar naar wil kijken.

33 afmeldingen
Probleem van de Pro Bowl blijft vooral dat de gekozen spelers zich massaal afmelden. Wekenlang worden de fans gevraagd te stemmen. Die moeten zich toch wel een beetje ‘genaaid’ voelen dat zo’n beetje de helft het uiteindelijk laat afweten.

Bij de AFC doen vier spelers niet mee omdat ze een week later met de Patriots de Super Bowl spelen. Van de overige starters vallen er nog acht af met blessures en bij de backups zeven. De NFC kent iets minder afmeldingen. De Falcons laten als finalist vijf spelers achter (vier starters, één back-up). Van de starters hebben drie zich geblesseerd afgemeld, bij de back-ups nog eens zes.

Misschien toch maar weer de Pro Bowl na de Super Bowl zodat je de kans hebt dat 9 Pro Bowlers toch mee hadden kunnen doen? Misschien moeten we eigenlijk maar concluderen dat we zondagnacht gewoon lekker kunnen bijslapen na 20 weken NFL-nachtbraken. Welterusten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *